Over onze brouwerij

De ambachtelijke thuisbrouwerij waar de proefbrouwsels worden gemaakt, is gevestigd aan de Krijtestraat 3, 5066 BG te Moergestel. In een garage is een complete keuken geplaatst. Er is een aparte badkamer met douche en vaste wastafel. Dit is tevens de warmtekamer. Er is ook een apart toilet. Verder zijn er drie ruimtes voor opslag, lagering en vergisting. Boven is een proeflokaal. Er zijn twee brouwinstallaties. Twee mobiele installaties, eentje voor 20 liter en eentje voor 50 liter.

Dan is er nog apparatuur voor het kweken van gist, er is een oude elektrische bakkersmolen die gebruikt wordt als schrootmolen, er zijn filterplaten met kleine gaatjes voor de maisch- en kookketels. En er zijn allerlei meetinstrumenten, twee spiraalkoelers en een platenkoeler, vergistingemmers en vergistingtonnen.

In de thuisbrouwerij wordt elke vier weken gebrouwen. Meestal een brouwsel van 50 liter, dat vaak in drieën wordt gesplitst voor de hoofdvergisting. Er wordt dan geëxperimenteerd met verschillende giststammen en hoppen. Sommige van die experimenten groeien uit tot proefbrouwsels. En als er dan een proefbrouwsel bij zit, waar de brouwers mogelijk mee verder willen, wordt er intensief met dit recept verder geëxperimenteerd. De experimenten worden dan geproefd door proefpanels in ons proeflokaal, bestaande uit kenners en leken. Het proeflokaal bevindt zich aan de Heuvelstraat 6 in Moergestel.

En als het besluit valt om er een nieuw product voor de markt van te maken, dan wordt het recept nog eens zeer uitgebreid en met veel kennis van zaken doorgenomen met collega-brouwers waar we onze bieren brouwen. Uiteindelijk volgt er dan een batch van 600 liter .

Voor brouwerijbezoek en/of proeverijen zie het menu ‘’contact’’.

P9180382 (480x640)

Downloads

Hier vindt u allerlei achtergrond gegevens van onze bieren, de brouwers en de brouwerij, die u hier ook kunt downloaden.

Downloads >

Contactgegevens

"Reuzenbieren BV"
Burgemeester Maeijerstraat 22
5066 VL Moergestel

Telefoon: 06 519 37 346
email : info@reuzenbieren.nl

Naar contact >