MOERGESTEL IN DE BAN VAN SPECIAAL BIER

Het jaarlijkse Bockspringen in Moergestel is nog maar net achter de rug. En er staat weer een nieuw bierfestijn op de rol. Dit keer organiseert de Reuselhoeve in samenwerking met huisgenoot Brouwhuys ReuZ het allereerste bierfestival in het dorp. Aanstaande zondag 25 november vindt dit unieke festival met veelal brouwerijen uit de regio plaats op de Reuselhoeve Heizenschedijk 1 te Moergestel van 14.00 uur tot 19.00 uur.
De meeste bierfestivals zijn in het voorjaar, de zomermaanden of de maand september. Des te verrassender dat er nu eens een festival georganiseerd wordt in het begin van de winter. De Reuselhoeve is daarvoor uitermate geschikt. Er is in dit rustieke houten gebouw met rieten kap veel binnenruimte. Zoals de organisatie het nu inschat, kunnen er 6 brouwerijen in en enkele honderden bezoekers.

Deelnemende brouwerijen
Brouwhuys ReuZ heeft zich vooral gericht op collega brouwerijen uit de regio. Helaas hebben de Kraft brouwerij en de Loc brouwerij, beide uit Tilburg, moeten afhaken. Wel aanwezig zijn Van de Oirsprong uit Oirschot, Brouwerij De Nar uit Haaren, Museumbrouwerij De Roos uit Hilvarenbeek, Stadsbrouwerij 013 uit Tilburg, uiteraard Brouwhuys ReuZ zelf samen met Brouwerij In de Nacht die zijn bieren bij Brouwhuys ReuZ brouwt.
Samen brengen deze 6 brouwerijen zo’n 50 verschillende bieren in wat een verrassend en zeer breed assortiment oplevert. Van dubbels, herfstbocken en winterbieren, passend in het seizoen, naar barrel aged bieren en champagnebieren.

Ambiance
Het feit dat dit evenement helemaal nieuw is in een nieuw gebouw op een prachtige locatie maakt het spannend, zowel voor de organisatie als de bezoekers. Maar er is niets aan het toeval overgelaten. Er zijn heerlijke bieren te proeven in proefglaasjes te verkrijgen door het kopen van munten. Er zijn volop hapjes te verkrijgen. En er is live muziek aanwezig. De bezoeker ontbreekt het aan niets en alle ingrediënten samen staan garant voor een voortreffelijke ambiance.

U bent van harte uitgenodigd. Tot aanstaande zondag.

IMG_1334

Downloads

Hier vindt u allerlei achtergrond gegevens van onze bieren, de brouwers en de brouwerij, die u hier ook kunt downloaden.

Downloads >

Contactgegevens

"Reuzenbieren BV"
Burgemeester Maeijerstraat 22
5066 VL Moergestel

Telefoon: 06 519 37 346
email : info@reuzenbieren.nl

Naar contact >