ReuZ DUBBELBOCK MET BLAUWE BESSEN is ABT FLESBIER van de maand OKTOBER

ReuZ DUBBELBOCK MET BLAUWE BESSEN is ABT FLESBIER van de maand OKTOBER van de ABT-cafés in Nederland. Een nieuw initiatief van de Alliantie.

De Nederlandse biercultuur groeit en bloeit. Reuzenbieren B.V. uit Moergestel draagt daar al jaren haar steentje aan bij. Met de regelmaat van de klok verschijnen er nieuwe karaktervolle ambachtelijke bieren van deze huurbrouwerij. De brouwers hebben er dan al een heel traject met proefbrouwsels opzitten.

Zo ook met het nieuwe ABT bier van de maand oktober. De brouwers komen met een Dubbelbock, waaraan blauwe bessen zijn toegevoegd. Een eigenzinnige bock met een prachtige robijnrode kleur, caramelsmaken, bijzondere hoptoetsen en het frisse zuurtje van de bessen. Het recept dat ooit is ontwikkeld voor het 100-jarig bestaan van Natuurmonumenten in Oisterwijk is echter nooit op de markt gebracht. De Alliantie voor Biertapperijen (ABT) geeft Reuzenbieren B.V. nu de kans om alsnog dit zeer bijzondere bier te lanceren. En dan nog wel als het 1e flessenbier van de maand in alle ABT cafés. Dit is een nieuw initiatief van de Alliantie. Hiermee vergroot de vereniging de kans voor de kleine Nederlandse Brouwers om hun bier bij de liefhebbers van ambachtelijke bieren onder de aandacht te brengen. Reuzenbieren is dan ook zeer vereerd dat zij de spits mogen afbijten voor het ‘’flessenbier’’ van de maand bij ABT. Moge velen ervan genieten. PROOST!!

Etiket_ReuZ_Dubbelbock_metBlauweBessen_33cl

Black IPA

Nog een bewijs dat Reuzenbieren sterk aan de weg timmert is het brengen van een nieuwe Black India Pale Ale. Deze bierstijl komt de liefhebber steeds vaker tegen bij de gespecialiseerde slijter en speciaal bier cafés. Het bijzondere aan deze bierstijl is dat het bier pikzwart is, een volle smaak kent, en tegelijkertijd heel fris is door de exotische hoppen die in dit bier gebruikelijk zijn.

De ReuZ Black IPA onderscheidt zich door een aantal bijzondere karaktereigenschappen. Naast de pikzwarte kleur merken we op dat, ondanks het gebruik van veel zwarte mouten, er geen gebrande smaak aan het bier zit. We proeven wel koffie, chocola en een heerlijke frisheid door het enorme hopgebruik.

De eerste batch was al meteen uitverkocht. De reviews op o.a. Untapdd en Biernetwerk zijn zeer lovend. Daarom is besloten om opnieuw twee batches op de markt te zetten. Dus dit zou wel eens een blijvertje kunnen worden in het heerlijke assortiment van Reuzenbieren B.V. Het bier is vanaf november wederom verkrijgbaar. Al met al zien wij mede gesteund door de vele goede recensies van onze bieren een enorme groei van verkoop locaties, horeca en slijterijen, door geheel Nederland.

Etiket_ReuZ_BlackIPA_33clTenslotte

Bezoek ook regelmatig de website www.reuzenbieren.nl. Daarop is te zien waar we staan met onze bieren, aan welke festivals we deelnemen en welk nieuws er is van onze bieren of zelfs nieuwe bieren. Zo is ons heerlijke winterbier weer gebrouwen. Ook zijn we met een aantal interessante projecten bezig. Dat nieuws volgt als de tijd daarvoor rijp is. Uiteraard zijn we ook te bezoeken voor leuke proeverijen, arrangementen, brouwdemo’s etc. Dus hopelijk snel tot proevens en tot ziens.

Bent u na het bovenstaande te hebben gelezen zakelijk  of als liefhebber geinteresseerd in onze ambachtelijke bieren laat dit dan weten via een e-mail naar info@reuzenbieren.nl. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

ReuZenbrouwerij

Moergestel ( Brabant )

ABT 2014-10 - A4 fles

Downloads

Hier vindt u allerlei achtergrond gegevens van onze bieren, de brouwers en de brouwerij, die u hier ook kunt downloaden.

Downloads >

Contactgegevens

"Reuzenbieren BV"
Burgemeester Maeijerstraat 22
5066 VL Moergestel

Telefoon: 06 519 37 346
email : info@reuzenbieren.nl

Naar contact >