Reuzenbieren gaat brouwen bij de Pimpelmeesch

Brabantse brouwers trekken samen op

        

In een sfeer van Brabantse gemoedelijkheid werden er op donderdag 7 maart 2013 Bourgondische zaken gedaan. Dorpsbrouwerij De Pimpelmeesch B.V. en Reuzenbieren B.V. tekenden een huurbrouwovereenkomst.  Hiermee werd bezegeld dat Reuzenbieren B.V. uit Moergestel in de toekomst een deel van haar Speciaal Bieren zal laten brouwen bij De Pimpelmeesch in het Brabantse Chaam. 

Op een prachtlocatie in het buitengebied van Chaam, langs een toeristische fietsroute en in een geheel gerestaureerde boerderij met als buurman een spiksplinternieuw boerderijcafé annex terras, is De Pimpelmeesch onlangs gestart met een in Oostenrijk aangeschafte brouwerij-installatie. Per dag kan er 600 liter bier worden gebrouwen. Het eerste brouwsel is afgelopen week succesvol gebotteld.

Om samen te leren én om te bewijzen dat Brabanders karakterbieren van goede kwaliteit kunnen brouwen, is de samenwerking aangegaan. Bovendien had de nieuwe brouwerij nog enige overcapaciteit, dus was het logisch dat De Pimpelmeesch en Reuzenbieren samen aan de slag gaan. En daar zijn beide brouwers heel erg blij mee.  Immers, de brouwerij biedt vele mogelijkheden, heeft een prachtige uitstraling en van samenwerking wordt iedereen altijd beter.

Het bundelen van de krachten zal er toe leiden dat de bierconsument in de nabije toekomst kennis kan gaan maken met onze mooie, eigen gebrouwen, bijzondere karakterbieren van hoge kwaliteit.

Voor meer informatie over Reuzenbieren kunt u terecht op de website: http://www.reuzenbieren.nl/
Voor meer informatie over De Pimpelmeesch kunt u terecht op de website: http://www.pimpelmeesch.nl/

FOTO 1:
Brouwers proosten na de ondertekening aan de tekentafel:

 

FOTO 2:
Brouwers proosten op de samenwerking in de brouwerij:

 

FOTO 3:
Overzicht van de brouwerij

Downloads

Hier vindt u allerlei achtergrond gegevens van onze bieren, de brouwers en de brouwerij, die u hier ook kunt downloaden.

Downloads >

Contactgegevens

"Reuzenbieren BV"
Burgemeester Maeijerstraat 22
5066 VL Moergestel

Telefoon: 06 519 37 346
email : info@reuzenbieren.nl

Naar contact >