REUZENBIEREN ZET REUZENSTAP

In 2017 wordt het werkelijkheid. Dorpsbrouwerij ReuZ uit Moergestel ziet dan haar levenslicht. In samenwerking met het welbekende activteitenbedrijf De Reuselhoeve (voormalige Kanoboerderij) wordt in een nieuwe horeca hoeve, geheel opgetrokken in rustieke stijl, de brouwerij gevestigd. Een uniek concept wordt geboren.

In tegenstelling tot veel collega brouwerijen, die razendsnel als hobbybrouwer op de markt komen, is Reuzenbieren al vanaf 2006 actief. Tot nu als huurbrouwer die recepten ontwikkelt en deze wegzet bij opdrachtbrouwers. Naamsbekendheid is op deze manier opgebouwd met kwaliteitsbieren die zich kenmerken door karakter, evenwicht en toegankelijkheid.

Uniek concept

De Reuselhoeve is een activiteitenbedrijf dat al 25 jaar bestaat. Op het 4,5 hectare metend terrein gelegen aan de rivier de Reusel en in het natuurgebied De Hilver is van alles te beleven voor jong en oud. Kanoën, wandelen, vergaderen, klimmen, kruisboog schieten, kleiduiven schieten, senioren gym, paintballen, tokkelen, zeskamp, wc potten race. Alles is mogelijk voor individuen en groepen. Maar… een belangrijk onderdeel liet te wensen over. De horeca voorziening was heel beperkt.

Daar komt nu verandering in. Op het voormalig parkeerterrein komt een nieuwe horecagelegenheid, bestaande uit twee lang gevel boerderijen met rieten kap. De gebouwen worden opgetrokken met houten spanten die aan de binnenkant de rustieke sfeer bepalen.. Er is straks een groot restaurant met vergadergedeelte. Daarnaast komt een kleine herberg met de naam ‘’Het Klein Beleven’’. Op de eerste verdieping van de herberg komt het schitterende proeflokaal ‘’Het Groot Genieten’’, samen met het brouwhuis van Dorpsbrouwerij ReuZ. De rest van de brouwerij, zoals vergisting ketels en bottellijn, worden geplaatst in de grote kelder. Zo ontstaat het unieke concept van activiteiten, eten, drinken, proeven, zelf brouwen, brouwerij excursie, vergaderen, conferenties en feesten en partijen. En ook de dagjes mensen vinden hier rust, ruimte en ReuZ bieren om van te genieten.

foto1_reuselhoeve

 

Downloads

Hier vindt u allerlei achtergrond gegevens van onze bieren, de brouwers en de brouwerij, die u hier ook kunt downloaden.

Downloads >

Contactgegevens

"Reuzenbieren BV"
Burgemeester Maeijerstraat 22
5066 VL Moergestel

Telefoon: 06 519 37 346
email : info@reuzenbieren.nl

Naar contact >