foto_3bieren

Onze bieren

We hebben voor u de mooiste bieren op fles of vat, neem snel een kijkje…

Rondom wijn heerst een grote belevingswereld, waar kenners een magie in stand houden die juist niet-kenners aantrekt. Bij speciaal bier is die belevingswereld een stuk kleiner en minder druk bevolkt, in ieder geval in ons land. Door de grote overheersing van pils valt het de minder conventionele bieren zwaar om hun magie te laten zien. Dat is jammer want die magie is juist heel erg groot. Er is een enorme verscheidenheid in de ingrediënten: de verscheidenheid in soorten mout, hop en gist is waarschijnlijk vele malen groter dan de verscheidenheid in druivenrassen waarvan wijn gemaakt wordt. Daarnaast zijn er vele verschillende manieren waarop gebrouwen wordt, waarbij vaak de persoonlijkheid van de brouwer naar voren komt. Veel hobbybrouwers zijn in staat, al is het maar één keer, een bier te brouwen wat voor een grotere brouwerij kwalitatief nauwelijks te evenaren is. Voor elke brouwer is het mogelijk met zorg en toewijding een speciaal bier met een eigen persoonlijk karakter te brouwen. De brouwers van Reuzenbieren realiseren zich dat kwaliteit altijd boven kwantiteit gaat. Zo is bijv. de keuze van een giststam gebaseerd op de gewenste smaak en het type bier en niet op de snelheid en de efficiency waarmee alcohol geproduceerd wordt. Kwaliteit boven alles!! Als je speciaal bier met de meest mogelijke zorg en met respect wilt brouwen, dan moet je eisen stellen aan de grondstoffen. Reuzenbieren worden alleen met de meest kwalitatieve grondstoffen gebrouwen. Uniformiteit is geen kwaliteit. Een grote massabrouwerij heeft bijna alle variabelen van het brouwproces op ieder moment in de hand. In een kleinschalige brouwerij zijn niet alle variabelen op ieder moment te sturen. Het is ook niet mogelijk om een melange te maken van verschillende brouwsels, waarmee smaakverschillen geminimaliseerd kunnen worden. Daarom kan de smaak van de ambachtelijk bieren die in de thuisbrouwerij gebrouwen worden, minimaal fluctueren. Dat is geen tekortkoming, maar juist de charme van een ambachtelijk gebrouwen speciaal bier. Een topkok zal ook niet iedere dag een gerecht kunnen maken wat exact hetzelfde smaakt. In een fast food restaurant lukt dat beter en smaken de hamburgers ieder moment van de dag hetzelfde. Als je mag kiezen is de keuze niet moeilijk… Om deze reden is er bij onze volgers en andere fijnproevers veel belangstelling voor onze proefbrouwsels, die uiteraard alleen maar in ons proeflokaal te proeven zijn.

Onze commerciële bieren zijn desondanks uiterst stabiel en van zeer hoge kwaliteit, dankzij de geweldige passie, kennis en ervaring van onze eigen meesterbrouwers en die van de brouwer waar we te gast zijn. Immers we brouwen de grote batches als brouwerijhuurder, omdat we zelf slechts over een beperkte brouwcapaciteit beschikken in onze thuisbrouwerij.

De Reuzenbieren zijn ambachtelijk gebrouwen en zijn levende bieren met nagisting op de fles. Door de gist en toegevoegde suiker zullen de bieren hergisten in de fles en op de fust. Om optimaal van de bieren te kunnen genieten geven we u hierbij graag enkele tips. Bewaar de flesjes rechtop. Op deze manier kunt u de gist in het flesje laten bij het uitschenken, mocht u dat wensen. Bewaar de flesjes het liefst op een donkere plek bij een constante temperatuur van 8 tot 14 graden Celsius. Het mag zelfs wat frisser afhankelijk van het biertype. Laat de flesjes na vervoer een aantal dagen staan, waardoor de gist naar de bodem zakt. Op deze manier krijgt u een mooi en helder bier in het glas. Gebruik een droog glas op kamertemperatuur. Spoel vooraf even met helder water af. Schenk de bieren uit in een speciaal bierglas. Voor de ReuZ Stout/Peer Paorel gebruikt u het grote Reuzenglas. Voor de ReuZ Blond/Heukelomse Mie en de ReuZ IPA/Ermelindis het langwerpige tulpglas. En voor de ReuZ Dubbel uiteraard het grote kelkglas. Hierdoor komt het karakter van elk bier het beste tot zijn recht. Houd het glas schuin en begin langzaam te schenken langs de rand van het glas. Blijf in één beweging doorschenken waarbij u het glas horizontaal brengt, zodat u in het midden eindigt. Dit geeft u een rijke, volle schuimkraag. Laat ongeveer 1 centimeter bier in de fles. Hierin zit het gistdepot. Het gistdepot maakt het bier bitterder en troebeler. Natuurlijk mag u het gistdepot ook meeschenken, het is uitermate gezond.

 

 

Downloads

Hier vindt u allerlei achtergrond gegevens van onze bieren, de brouwers en de brouwerij, die u hier ook kunt downloaden.

Downloads >

Contactgegevens

"Reuzenbieren BV"
Burgemeester Maeijerstraat 22
5066 VL Moergestel

Telefoon: 06 519 37 346
email : info@reuzenbieren.nl

Naar contact >