ReuZ Dubbel

Deze Dubbel is voortgekomen uit het bier met de naam Oisterwijk 800 dubbel. Een jubileumbier dus dat in het kader van 800 jaar stadsrechten voor de gemeente Oisterwijk op de markt is gekomen. In 2012 werd dit feit groots gevierd en daar hoorde volgens de initiatiefnemers, Societe des Bieres (de bierproefvereniging van Oisterwijk) en de brouwers van Reuzenbieren, ook een groots eigen lokaal ontwikkeld speciaal bier bij.  Een discussie tussen fijnproevers, specialisten van de lokale bierproefvereniging en vertegenwoordigers van de horeca, zorgde er voor dat het 11e proefbrouwsel een publieksvriendelijke versie werd van wat de fijnproevers het lekkerst vonden.

Een dubbel dus van 7% die inderdaad, zoals bij alle bieren van Reuzenbieren, opvalt in smaak, maar deze keer ook in kleur. Het is een donkerkoperen dubbel, gebrouwen met enkel munich mout en een beetje carared. De gist is een bekende, de Wyeast Trappist, maar met een aparte hop, de Amerikaanse MT Hood en met de bekende Saaz. Het levert een prachtig gekleurd bier op met een stevige romige schuimkraag, een caramelneusje, met een licht zoetje, een fruitige toets, een verrassende frisheid voor een dubbel en een heerlijke lange bitterige nasmaak die gepaard gaat met steeds veranderende tonen. Dit bier kan zeker concurreren met de bekende dubbels die op veel terrassen verkrijgbaar zijn. Dus: er zit niks anders op. U komt naar de gemeente Oisterwijk en proeft de dubbel op een van de vele gezellige Oisterwijkse terrassen, of u gaat naar onze winkel. Want deze dubbel mag u niet missen.

Voor de technische fiches van het bier zie het etiket.

ReuZ_Dubbel_75cl_klein

Downloads

Hier vindt u allerlei achtergrond gegevens van onze bieren, de brouwers en de brouwerij, die u hier ook kunt downloaden.

Downloads >

Contactgegevens

"Reuzenbieren BV"
Burgemeester Maeijerstraat 22
5066 VL Moergestel

Telefoon: 06 519 37 346
email : info@reuzenbieren.nl

Naar contact >