ReuZ Dubbelbock

Een bijzondere bock: ReuZ Dubbelbock

De kenners die vaker een van de Reuzenbieren hebben geproefd, weten dat hun brouwers altijd buiten de gebaande paden treden. Dat is ook nu weer het geval. En het is met recht een dubbelbock want het bier kent een vol. alc. % van 7,8%. Verder blijft het bier qua kleur en bitterheid binnen de normen van wat onder een dubbelbock in algemene zin verstaan wordt.

Maar dan houdt de vergelijking met elke andere bestaande bock op. Zo is er in het brouwsel geen pilsmout gebruikt. Er is gekozen voor 5 verschillende gekleurde mouten, pale ale, munich, amber, meladonin en special B. De gebruikte hopsoorten, Nelson Sauvin en Saaz, zijn als combinatie zeker niet alledaags, waarbij er ook nog eens met Saaz is gedryhopt. Maar het meest opvallende is misschien nog wel de gistkeuze. Het is een bock met hoge gisting, vergist met Weihenstephaner gist. Deze gist zorgt er voor dat het bier een zekere frisheid kent en dat er naast zoet en bitter ook een beetje zuur in de hoofdsmaak zit. En dat is uiterst verrassend. De nasmaak vloeit over in een feest van complexe smaken die lang blijven hangen.

Voor de technische fiches van het bier zie het etiket.

ReuZ_Dubbelbock_75cl_klein

Downloads

Hier vindt u allerlei achtergrond gegevens van onze bieren, de brouwers en de brouwerij, die u hier ook kunt downloaden.

Downloads >

Contactgegevens

"Reuzenbieren BV"
Burgemeester Maeijerstraat 22
5066 VL Moergestel

Telefoon: 06 519 37 346
email : info@reuzenbieren.nl

Naar contact >