ReuZ IPA/Ermelindis

Dit bier is een roodblonde India Pale Ale van 8,5% alcohol, fris en fruitig van smaak, een beetje citrusachtig en heerlijk gehopt. Het citrusachtige wordt veroorzaakt door de Amerikaanse hoppen Cascade en Amarillo. Een ale bevat uiteraard pale mout die zorgt voor de oranjerode kleur. Het woordje India verwijst naar de vroegere Engelse kolonie India. De Engelse kolonisten wilden daar hun eigen bier kunnen drinken. De gewone ale bedierf tijdens de lange reis. Door meer alcohol en veel hop bleef het bier beter bewaard. Juist die alcohol en de hop geven het bier veel karakter. ‘’Eindelijk eens iets anders!

Deze ReuZ IPA wordt in onze regio verkocht onder de naam Ermelindis, vernoemd naar de reuzin van Moergestel. En deze reuzin is weer vernoemd naar een Vlaamse heilige uit de zesde eeuw. In de kerk van Moergestel ligt een relikwie van deze heilig verklaarde kluizenares uit circa 1500. De reuzin van ons dorp is weer naar deze heilige gemodelleerd. Moergestel is de enige plaats in Nederland waar Ermelindis al sinds de middeleeuwen wordt vereerd. De plaats die zij in Moergestel inneemt, wordt de laatste jaren belangrijker. Zo is de plaatselijke vrijwilligersprijs ook naar haar genoemd. In 2008 werd een straat (St. Ermelindishof) naar haar vernoemd. Op dit hof staat een beeld van haar.

Voor de technische fiches zie het etiket.

ReuZ_IPA

Downloads

Hier vindt u allerlei achtergrond gegevens van onze bieren, de brouwers en de brouwerij, die u hier ook kunt downloaden.

Downloads >

Contactgegevens

"Reuzenbieren BV"
Burgemeester Maeijerstraat 22
5066 VL Moergestel

Telefoon: 06 519 37 346
email : info@reuzenbieren.nl

Naar contact >