Week van het Nederlands Bier

De derde editie van de Week van het Nederlandse Bier vindt plaats van 15 tot en met 25 mei 2014. De afgelopen Week, die plaatsvond van 23 mei tot en met 2 juni 2013, kende een grote groei ten opzichte van de eerste editie en bleek wederom een groot succes. De Week werd geopend tijdens het Nederlands Bierproeffestival Den Haag en afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen. Gedurende de Week waren er door het hele land tal van activiteiten ter promotie van het bier van eigen bodem. Zo werden de brouwwedstrijden, het symposium over ‘Bewust bier’, bierwandeltochten, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten druk bezocht. Gezien de groei van het evenement en de grote belangstelling voor Nederlands bier, krijgt de Week in 2014 een vervolg.

Groei
De Week van het Nederlandse Bier trok dit jaar nog meer belangstelling dan vorig jaar. Zo was het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag als opening van de Week van het Nederlandse Bier met ruim 3200 bezoekers en 34 deelnemende brouwerijen, ondanks de kou en regen, erg succesvol. Ook de diverse proeverijen, met ander andere streekbieren en met ‘bieren en spijzen’, werden drukbezocht. Gedurende de Nederlandse Brouwerijdagen openden meer dan zeventig brouwerijen hun deuren. Duizenden bezoekers maakte van deze gelegenheid gebruik om kennis te maken met het brouwproces van bier.

Toekomst
Henri Reuchlin, voorzitter van de Week van het Nederlandse Bier: “In alle opzichten is de tweede editie van de Week succesvol. Er waren nog meer activiteiten dan vorig jaar, die allen druk bezocht zijn. De interesse van het publiek in het vakmanschap van de brouwers en de natuurlijke ingrediënten van bier is groot. Daarnaast is er een stijging van deelnemende partijen, die met veel enthousiasme kwalitatief goede activiteiten neerzetten. Wij zien de editie in 2014 dan ook met veel vertrouwen tegemoet en willen volgend jaar opnieuw een mooie Week met spraakmakende activiteiten neerzetten.”

De derde Week van het Nederlandse Bier zal plaatsvinden van 15 mei tot en met 25 mei 2014. De week begint wederom met een Openingsfestival en zal eindigen met de Nederlandse Brouwerijdagen.

Stichting Week van het Nederlandse bier
De Week van het Nederlandse bier is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier waarin de hele biersector is verenigd. In de Stichting zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwers Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, PINT, MITRA Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers. Bier&cO, Bierburo en Birdy Publishing/Bier!Magazine. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

NED Festival flyer A5_Voor FB en twitter

Downloads

Hier vindt u allerlei achtergrond gegevens van onze bieren, de brouwers en de brouwerij, die u hier ook kunt downloaden.

Downloads >

Contactgegevens

"Reuzenbieren BV"
Burgemeester Maeijerstraat 22
5066 VL Moergestel

Telefoon: 06 519 37 346
email : info@reuzenbieren.nl

Naar contact >