REUZENLEKKER!

ONTDEK DE VERSCHILLENDE BIEREN DIE WIJ BROUWEN BIJ REUZ

Ondergistende bieren

ReuZ Zomerbier -
De Zonaanbidder | €55

Dit is een topper voor die bierliefhebbers die van veel smaak houden, met een lange hoppige nasmaak. Lijkt op een India Pale Ale, maar dan ondergistend met ook de aanwezige zoetheid van de mouten. Hier drink je er met zekerheid een tweede van.

ReuZ Champagnebier -
De Nieuwjaarswens | €75

Speciaal voor het ontkurken op nieuwjaarsdag. Een zware pils met ondergist en met champagnegist. Zwaar, zoet, en parelend. Je blijft het drinken. DUS PAS OP…..

Bovengistende tarwebieren

ReuZ Witbier -
De Witte Heer | €66

Dit bier is een witbier met een mango, passion fruit en grapefruit en een heerlijke frisse hop uit Nieuw –Zeeland. De typische witbier gist en de toegevoegde koriander herinneren wel aan een Belgisch witbier, maar dan met veel meer smaak en nasmaak dan we gewend zijn van een witbier. Met andere woorden een Witte Heer

Ondergistende en bovengistende bockbieren

ReuZ Dubbelbock -
De Herfststorm | €55

Met zijn donkere roodkoperen kleur en dankzij de 5 verschillende karamelmouten, is de ReuZ Dubbelbock verrassend smaakvol. Het hoge alcoholpercentage geeft het bier een stevige body en zorgt ervoor dat het bier zich in de loop der jaren ontwikkelt als een zeer geschikt bewaarbier. Door gebruik van exotische hoppen is het bier ook nog eens extra fruitig en fris. De gebruikte weizengist geeft het bier naast bitter en zoet ook nog een licht zuurtje. De nasmaak vloeit over in een feest van complexe smaken die lang blijven hangen.

Bovengistende ales

ReuZ Blond -
Mooie blondine | €39

Een blonde abdij, ofwel Belgische Ale, maar dan zonder de overdreven bekende zoetheid van de Belgen. Hier gaat hier om SMAAK. Vol, zacht, bloemig, fruitig met een beetje citrus damkzij de toevoeging van lemongrass en ook wel een zoetje. Je blijft hem drinken.

ReuZ Tripel -
Drie keer zo lekker | €43

Dit bier is verwant aan de Belgische tripels. Want deze tripel is zeker ook een tripel voor het grote publiek. Goudblond, mooi zoetje, pittige afdronk, vol van smaak. Maar nog iets pittiger dan de tripels van onze zuiderburen.

Spontaan vergistende zure bieren en vruchtbieren

ReuZ Cherry -
Wheat De Kersenkoningin

Dit is een tarwebier gebrouwen met verse kersen en weggelegd op houten vaten waar witte port in heeft gezeten. De zure kersen geven een aangenaam fris zuurtje. Terwijl de witte port een wijnachtig karakter toevoegt aan dit eenmalige bier. Dit moet je geproefd hebben.

Bovengistende trappistenbieren

ReuZ Dubbel -
Dubbel en Dwars | €40

Deze Dubbel is een donkerkoperen dubbel, gebrouwen met enkel munich mout, een aantal karamelmouten, met een aparte hop. Het levert een prachtig gekleurd bier op met een stevige romige schuimkraag, een karamelneusje, met een licht zoetje, een fruitige toets. Deze dubbel mag u niet missen. En is Dubbel en Dwars de moeite waard.

ReuZ Quadrupel -
De Hartverwarmer | €75

Eindelijk een quadrupel die niet te zoet is, met volle karameltoetsen, welhaast stroperig. Je voelt de alcoholwarme afdronk. Stevig van alcohol, maar zonder dat het overheersend wordt. Al eens uitgeroepen tot 1 na beste bier van Brabant door Misset Horeca. En dat is voor de brouwers niet verrassend. Immers, ondanks de grote concurrentie van gerenommeerde brouwerijen is deze Quadrupel misschien wel de lekkerste…… en heerlijk bij het warme haardvuur in de winter dat je hart zal verwarmen!!!!

Stouts, Porters, Barley Wines, Winterbieren

ReuZ Stout -
De Onruststoker | €43

De ReuZ Stout is qua type een Belgian Imperial Stout. Een stout is vaak pikzwart, imperial wil zeggen dat het veel aclohol kent. Belgian is toegevoegd omdat deze stout een combinatie is van een stout met een Belgische trappist. Het bier kent een uiterst complexe smaak met toetsen van koffie, drop en kersenbonbons.

ReuZ Winterbier -
Koning Winter | €60

Dit heerlijke zachte en volromige bier en zijn diep donkere kleur doet volledig recht aan zijn type. Door het gebruik van ontbitterde zwarte mouten, vriendelijke Europese edele hoppen, toevoegingen met 6 mooie kruiden, curacaoschillen, zoethout en bruine suiker is het een complex bier geworden met vele smaken als kruidig, fruitig, chocola, drop en koffie. Het bier won in 2017 een tweede prijs op de Dutch Beer Challange. Met recht dus Koning Winter!!!

Stouts, Porters, Barley Wines, Winterbieren

ReuZ Stout -
Barrel Aged Bourbon | €90

Je kent ze wel. De Mon Cherie kersenbonbons met daarin kersenlikeur verwerkt. Drink je de stout Bourbon dan kun je de hoofdsmaak daarmee vergelijken. De zachte romige chocoladesmaak van de stout gecombineerd met het lekkere alcoholsmaakje van de Bourbon maakt er iets heel bijzonders van.

ReuZ Sterke Saison -
Barrel Aged Rum | €90

De sterke saison geeft de proever al de bijzondere ervaring van droogheid, alcohol en bitterheid. De rum is het toetje slagroom op dit bier. Het is een feestelijk bier. Uitermate geschikt als aperitief. Eigenlijk een bier waarmee je moet proosten op iedereen die je het allerbeste toewenst. Want dit bier hoort ook tot het allerbeste wat in deze stijl te drinken is. Proost!!!

ReuZ Quadruppel -
Barrel Aged Whisky | €90

De quadrupel is al een topper dankzij zijn fantastisch balans tussen karamel, alcohol, zoet en een zacht bittertje. De whisky van de barrel voegt daar een heerlijke afdronk aan toe. Gelukkig blijft het nog steeds bier en overheerst de whisky niet. De fijnproevers vinden deze combinatie erg geslaagd.

ReuZ Winter Ale -
Barrel Aged Rode Port | €90

De basis is een Engelse Ale, donkerblond van kleur, en zoet-bitter. De Winterse toets wordt bepaald door het stevige alcoholpercentage. De rode port die in het hout van de barrel zat, geeft de oorspronkelijke ale een diepere dimensie met een extra zoetje.

ReuZ Porter -
Barrel Aged Rode Port | €90

De porter kent toetsen van karamel en chocola. Het is niet al te zwaar qua alcohol. Daardoor komt de rode port beter tot zijn recht en is de smaak mooi in balans.

ReuZ Weizenbock-
Barrel Aged WittePort | €90

Koper tot donkerbruine kleur. Door de tarwe en de gist is het bier troebel Een weelderige, romige schuimkraag is kenmerkend voor dit type bier. Je herkent een krachtig aroma van donker fruit (pruimen, rozijnen of druiven). De witte port van de barrel geeft een extra frisse smaak en een klein zuurtje.

ReuZ Cherry Wheat -
Barrel Aged Witte Port | €90

De basis is een witbier. De toevoeging van zure kersen maken dat het een typisch Belgische zure kriek wordt met een rode kleur. De witte port van de barrel versterkt de zurigheid en de frisheid en geeft iets bijzonders aan dit bier. Het is een typisch zomerbier dat je moet drinken in een lekker zonnetje en goed gekoeld.

Klaar om te bestellen?

Welkom bij reuzenbieren.nl

Je dient wel 18 jaar of ouder te zijn voor deze site. Geef hier onder aan of je 18 jaar bent of niet.