BROUWHUYZ

ONS PROEFLOKAAl

FEESTEN EN PARTIJEN

20221124_121831
Proeflokaal

Het proeflokaal is in dezelfde zaal gevestigd als de brouwerij. De zaal met ruime bar, tapkranen en koelingen, is dus een multifunctionele ruimte. Er worden feesten en partijen in georganiseerd. Geheel verzorgd of de ruimte wordt verhuurd aan de feestgangers. Stemmige verlichting en een uitstekende geluidsinstallatie maken het compleet. Ook is er ruimte voor een band die live muziek verzorgt of voor een DJ of een zanger.

Proeverijen

Het proeflokaal wordt ook gebruikt om onder deskundige leiding van de meesterbrouwer een proeverij te verzorgen aan grote groepen. Vooraf wordt tijdens de reservering afgesproken om hoeveel bieren het gaat en wat de kosten zijn. Uiteraard kan de proeverij aangevuld worden met kaas en worst of met bittergarnituur.

Brouwworkshop

Dit is misschien wel DE activiteit waarmee Brouwhuys ReuZ zich onderscheidt van andere horecazaken uit Moergestel en de regio. Je kunt namelijk met een groep van 5 personen of meer een brouwworkshop reserveren. Dan brouw je met brouwketeltjes van 30 liter gedurende ongeveer 5 uur je eigen bier op de brouwerijvloer aan de hand van een vooraf afgesproken recept onder begeleiding van de meesterbrouwer. De brouwworkshop is een verkorte versie van het normale brouwproces in de ReuZ Brouwerij. Na 4 weken kun je je zelf gebrouwen bier komen bottelen. Deze activiteit is zeer geliefd bij vriendengroepen en families die een interessante activiteit zoeken. De brouwworkshop wordt vaak gecombineerd met een proeverij en hapjes.

Brouwcursus

In principe is de samenstelling van een brouwcursus identiek aan een brouwcursus. Het verschil zit hem vooral in de doelgroep. Deelnemers aan een brouwcursus willen het volledige brouwproces leren zoals dat ook plaatsvindt als de meesterbrouwer een bier in de ReuZ brouwerij brouwt. Een brouwcursus duurt dan ook een hele dag. Uiteraard wordt ook hier gebrouwen aan de hand van een recept EN aan de hand van een handleiding. Daarmee kunnen de deelnemers later thuis met eigen apparatuur hun eigen bier gaan brouwen. Vaak komen de thuisbrouwers in spé meer dan 1 keer terug om de fijne kneepjes van het brouwambacht te leren.

Zaal 3